2016 (nem csak) tavaszi divat mustra.

16:39:00

Sziasztok! 


Jön a tavasz gőzerővel, az idő csalóka, egyik pillanatban hét ágra süt a nap, míg a következőben már szakad az eső. Ilyenkor jó, ha tudjuk, hogy mi az, amit érdemes viselni vagy mi az, aminek mindenképp nálunk kell lennie. Pont ebből kifolyólag gondoltam arra, hogy írok egy tavaszi divat bejegyzést, aminek keretein belül kicsit áttekinthetjük, hogy mik is azok a dolgok, amik tarolnak majd a tizenhatos év tavaszán. 

Divattervezők, lakberendezők és minden divatguru minden évben várja, hogy a Pantone Intézet tudassa velünk melyik lesz az a szín, ami a következő évben dominálni fog. Ám arra senki sem számított, hogy idén nem egy, hanem egyszerre két színt választottak. Az idei színek: rózsakvarc és derűs kék. Szerintem egyébként eszméletlen jól mutat együtt ez a két szín, és nagyon jól kombinálhatóak. 
"Ezek a melegséget és nyugalmat árasztó színek egyszerűen összetartoznak, egypetéjű ikrek"- nyilatkozta az intézet igazgatója, Leatrice Eiseman. Emellett a Pantone videójából azt is megtudhatjuk, hogy a világban dúló háborúk is közrejátszottak döntésükben. Ha kíváncsiak vagytok a videóra kattintsatok IDE
forrás: www.ripost.hu 


El nem maradhat a kedvenc területem, a smink sem, így ennek felkutatása érdekében meglestem Szabó Imre honlapját, hogy mik is lesznek az idei, tavaszi smink trendek. 
Az ajkakon mindenképp a vörös színnek kell megjelennie - hurrá! Lényegtelen, hogy matt, csillámló.... a lényeg, hogy szánk a vörös színben pompázzon. 
Dominál a kék szemeinken: igen, eléggé furcsa, hiszen egy nem mindennapi árnyalatról van szó. Viszont különböző módokon tudjuk kombinálni, mint bármelyik színt: használjunk tusként, készítsünk füstös szemeket, használhatjuk a kék bármelyik árnyalatát. Nem hibázhatunk mellé idén, ha a kéket használjuk. 
Bronzosító! Szabó Imre tökéletesen megfogalmazza: ne csak az arcra, hanem a homlokunk két oldalán és az állunkon is merjük használni a bőrünknek megfelelő árnyalatot. Emellett javasolja, hogy a szemünkön és szánkon is ajánlatos használni a bronzos árnyalatokat.
Műszempilla; úgy látszik idén ez is tarolni fog. Remélhetőleg ettől függetlenül nem fognak az emberek túlzásba esni, és egy konkrét partvisfejet a szemükre ragasztani!
A rózsaszín és barack árnyalatokat használjuk idén a szemhéjunkon is! Peter Philips, a Dior sminkese azt nyilatkozta, hogy 'A rózsaszín minden nőnek jól áll" (mellé fogott, ugyanis nekem a rózsaszín az a szememen egyáltalán nem áll jól :D ) De Ti használjátok őket bátran!
Csillámok a szemeken! Használjuk őket bátran a szemhéjra, vagy az alsó szempillák alatt!
Bővebb trendekért nézzétek meg az oldalt: www.szaboimre.hu


A köröm mustra kedvéért szintén Szabó Imre oldalára kukkantottam be, ahol az alábbi trendeket találtam: Minimalista köröm csíkokkal és mintákkal | Sugárzó opál | Olajfoltok | Nude | 3D charm-ok | Balerina körmök | Rövid balerina | Ovális körmök | Lakozz spray-vel | Mintás francia | Merész fémek | Mély zöld | Ékszerek tónusai | Betűk | Kicsi és kerek
Hát ezek közül aztán lehet válogatni! :) Bővebben a trendekről: www.szaboimre.hu

Gondoltam utána nézek annak is, hogy idén melyek lesznek azok a frizurák, amik jelentős szerepet fognak játszani a divatban. Az eredmény: Konty  | Ezüstös | Rejtett frizura | A bubi | Vizes haj | Elől rövid, hátul hosszú | A fonott haj 
Na és, hogy mi lesz az idei hajszín trend? *dobpergés* A vörös. 
Forrás; bővebb leírás itt: www. schwarzkopf.hu

Mint, ahogy a bejegyzés elején is említettem, az idő ilyenkor még eléggé csalóka, ezért elég nehéz megfelelően felöltözni. Ami szerintem nagyon fontos, az a réteges öltözködés. Mivel reggelente általában még hideg van, délutánra pedig eléggé meleg, érdemes több réteget magunkra venni mielőtt elmegyünk otthonról, hogy aztán, amikor felmelegszik az idő, tudjunk mit levenni magunkról.
Nagy szerepet játszanak ilyenkor a kardigánok, hiszen hosszú ujjúak, melegítenek de mégsem olyan vastagok, mint egy pulcsi. 
Vékonyabb sálak. Ha valaki olyan. mint én, vagyis nem szereti, ha a nyakát hideg éri, akkor mindenképp szerezzen be egy tavaszi sálat, ami lengébb, vékonyabb anyagból van, mint egy téli, de mégis tökéletesen védi a nyakat a hideg ellen. 
Harisnyák! Ha valaki ilyenkor már szereti ledobni a nadrágot és szoknyát vagy ruhát magára venni, akkor mindenképp tanácsosak a harisnyák, mert délutáni meleg ide-oda, annyira jó idő még nincs, hogy egyszerű nejlon harisnyát vegyünk magunkra, vagy még annyit se. 
Sapik. Én ilyenkor váltok át általában a beanie-re, ami nem olyan vastag, mint egy téli sapka, de ahhoz tökéletes, hogy ne fázzon a fejünk. 

Egy hosszú ujjú felső vagy kardigán mindenképp, pontosan azért, mert egy nap alatt is háromszor képes megváltozni a hősmérséklet. Ezért, ha valaki nem szeret alapból rétegesen öltözködni, tartson magánál egy plusz meleg felsőt. 
Esernyő. Nagyon fontos, pontosan ugyanazért az indokért, amit már feljebb is leírtam.
És ugyanebből az okból kifolyólag jó, ha napszemüveg is van már nálunk, mert egészen biztos, hogy a fránya nap szembe fog sütni. 
Emellett a szokásos dolgok is jó, ha nálunk vannak, mint: kézkrém és ajakbalzsam, mert még mindig száríthatja az idő a bőrünket és ajkunkat is. 

Remélem, hogy egy kicsit segíthettem nektek ezzel a bejegyzéssel, hogy melyek azok a trendek, amelyekre "figyelnünk kell" és melyek lesznek azok, amik idén tarolni fognak. 
Ha bármi kérdésetek, észrevételetek van írjatok kommentet vagy keressetek bármelyik elérhetőségemen! 
Facebook oldal: A drunk thought


You Might Also Like

0 megjegyzés

Subscribe